Archives: juhosaarimusic's tumblr

Saved some old blog posts from ancient juhosaarimusic tumblr page.Jan 21, 2014


Vuosikatsaus 2013


Nonniin, vuosi vaihtui jo kauan sitten, mutta nyt vasta sain aikaseksi aloittaa tämän bloggauksen. juhosaarimusicin vuoteen sisältyi kaksi EP:eetä, yksi täyspitkä albumi sekä melkoinen kasa vaihtelevan laatuisia biisejä. Näistä nyt vähän enemmän.


Vuoden ensimmäinen julkaisu oli lyhyt ambience-tapaus Spaceboy’ Kyseinen biisi oli ensimmäinen jonka tein sitten vuoden 2012 syksyn, jolloin oli tarkoitus julkaista Echoes In The Air/Visions nimillä kulkeva albumi. Se jäi kuitenkin pöytälaatikkoon…


Noh, julkaisin kyseistä levyä varten tehtyjä biisejä. Freedom, Welcome To The War yms.


Ennen kesää syntyi semmonen kipale kuin Antfarm In U'r Head. Keräsin kaikki samankuuloiset biisit ja julkaisin samannimisen EP:n. Oon ihan tyytyväinen AIUHiin, en tiedä miksi… Ei se kuitenkaan loppupeleissä mikään mestariteos ole. Kuvasin vielä kesätöiden aika biisiin musavideon, jonka ainakin tyttöystäväni kehui maasta taivaisiin.


Seuraava tuotos olikin elokuussa julkaistu Kolovoz-EP. AIUHista sain semmoista palautetta, että biisit saisivat olla pidempiä, joten teinkin niin. Kolovozin sinkkubiisi Feel The Pain, johon tein myös erittäin surrealistisen videon, oli melkein seitsemänminuuttinen pläjäys. Harmi vaan että koko biisi oli samaa kuviota…


Kolovoz rakentui biisi kerrallaan, ja ylllättäen biisien taso ja vaihtelevuus alkoi parantua loppua kohden. Itse sanoisin että Kolovozin paras biisi on vain ReverbNationissa julkaistu Break The Walls. EP oli melko erilaista verrattuna AIUHiin; tällä kertaa mentiin tekno - ja industrial-tunnelmissa.


Kolovozin jälkimainingeissa S.H.O.U.T.in Jeppe Glamster teki sanat ja lauloi syksyllä 2012 tekemäni biisin Welcome To The War, joka julkaistiin Friday The 13th -sinkulla. Friday The 13th:stä sanon sen verran, että itse olen sitä mieltä että se oli paras biisi jonka viime vuonna päästin internetin ihmemaailmaan. Sitä parempaa en silloisilla taidoilla olisi voinut tehdä.


Loppuvuodesta julkaisin Beginning-albumin. Se oli koottu 2012-2013 tehdyistä biiseistä. Ainoa poikkeus oli Supersynth, joka on vuodelta 2008. Beginning on ehkä enemmänkin kokelmalevy, sillä tein sitä varten vain yhden uuden biisin, Fading Memoryn.


Jouluna julkaisin vielä Jingle Jungle Bellsin videon kanssa. Biisi jäi vähän raakileeksi pienien epäonnistumisten takia…


Mitä vuosi 2014 tuo tullessan? Toivottavasti ainakin uuden EPn, ehkäpä levynkin? Who knows. Ykkösprojekti on tällä hetkellä kuitenkin Easy Difficult.


Ainiin, jatkossa toimin kahdella nimellä. Juho Saari/juhosaarmusic on jatkossa vakavempaa ja rockhenkisempää rääkymistä, kun taas viimevuotisen tapaiset biisit julkaistaan JX6-nimellä.


Noh, semmosta tällä kertaa. Good night, minionsApr 02, 2014


Tulossa...


Olen tässä miettinyt millaiseen projektiin seuraavaksi ryhtyisin saatuani JX6:n ‘Light Bulb Zombie’ -albumin valmiiksi. Houkuttelisi kovasti ruveta työstämään uutta Juho Saari -levyä, mutta biisejä olisi n. eepeen verran valmiina…. Mitä mie teen?


Levy olisi hauska projekti, mutta olisi kiva saada siitä myös tuottoja. 'Beginning’ on kasvattanut tähän mennessä tiliäni tasan nollalla eurolla. Ei siinä mitään, ei sen tekeminenkään mitään maksanut…


Mesenaatti.fi:n kaltaiset sivut voisivat auttaa rahoituspuolella, mutta ostava yleisöä on vaikeampi löytää. Pitäisi saada nettiin biisi josta ihmiset innostuisivat. Toki mulla olisi pari potentiaalista tekelettä, mutta nekin voivat kaatua siihen etten omista oikeastaan kunnollista äänityskalustoa… Ellen sitten pysy konemusassa….


Noh, saa nähdä mitä tulevaisuus tuo. Tällä hetkellä uskon Easy Difficultin mahdolliseen menestykseen, eiköhän sooloprojekti tule sitten siinä rinnalla :DFeb 17, 2015


Vuosikatsaus 2014


Huhhuh. Vuosi 2014 oli kyllä melkoinen seikkailu; EDin kanssa kierreltiin mpäriinsä ja soitettiin keikkoja milloin missäkin, JX6 julkaisi kaksi kovaa levyä ja tämä varsinainen sooloprojekti teki mitä teki. Taas kerran.


Alkuvuodesta julkaisemani cover Semisonicin kappaleesta ‘Closing Time’ nousi yllättäen pienimuotoiseksi Soundcloud-hitiksi, vaikka kyseessä oli loppujen lopuksi todella huonolaatuinen sähkiksellä soitettu akustinen versio. Kyseessä onmyös tällä hetkellä tuottavin biisini, len tienannut stream-palveluiden kautta jo melkein kaksi euroa! Rahantuloa ei voi estää.


Kesällä olin sivarikoulutuksessa, ja tuona aikana syntyi (kammottava) 'I Threw My iPad From The Window And It Sounded Like This’ -EP. Biisit olivat Garagebandillaväännettyjä tekeleitä joissa ei ollut mitään järkeä, mutta löytyi täältäkin ns. hitti, '18 Seconds Of Pure Anger’. Nimi kertoo kaiken.


Loppuvuodesta syntyi biisi nimeltä 'When You Just Can’t’, ja ajattelin tehdä EP:n. Lopulta kävi niin, että matskua oli levyllinen joten mikäs siinä. Muutama biisi jäi jopa yli. Olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen 'Fall’-nimeä kantavaan pitkäsoittoon, vaikka se kärsi todella paljon siitä että olin asettanut itselleni aikarajan mihin mennessä sen piti olla valmis. Ei enää ikinä. Väänsin viimeisiä biisejä yömyöhään vielä viikko ennen julkaisua ja monta hyvää kipaletta jäi kokonaan pois kun en vaan ehtinyt.


'Fall’ on kuitenkin kokonaisuutena toimiva. Sinkkubiisi 'Running To The Sunrise’ on toimiva poprock-kipale, 'God Is Dead’ kuulostaa ihan alkuaikojen Skilletiltä ja esimerkiksi 'Feel Alone’ onnistui hyvin, vaikka biisi on täysinimprovisoitu. Toisaalta, niin sen pitikin olla.


“Music Reviews” blogia kirjoittava Michael Smith kehui albumin kuulostavan vähän NINiltä. Muutenkin herran tekemä arvostelu ja myöhemmin antamat vinkit olivat todella kannustavia, ja yhden asian päätin; seuraava Juho Saari -albumi saa synnyttää itsensä aivan rauhassa, ilman minkäänlaista kiirettä. Sillä välin suunnitelmissa on tehdä uutta JX6:tta sekä mahdollisesti jotain aivan uutta…


xx